januari 29, 2019

Review: Mijn ervaring met pre-workout booster Cellucor C4

Cellucor C4 is een pre-workout supplement. Een mix van ingrediënten in poedervorm die je vóór je training inneemt. Het doel van zo’n supplement: meer energie en daardoor betere resultaten tijdens je training. Welke werkzame stoffen het bevat, de mogelijke voordelen en mijn ervaringen lees je hier.

Wat is Cellucor C4?

Zoals in de intro benoemd, C4 is een pre-workout supplement dat je energie geeft voor je training. Het is een supplement in poedervorm dat je mengt met water en ongeveer een half uur voor je training opdrinkt. Net als vrijwel alle andere pre-workout supplementen, bevat ook C4 een mix van verschillende stoffen/ingrediënten. Per dosering bevat het het volgende:

  • Creatine (1500 mg)
  • Beta-alanine (1600 mg)
  • Arganine AKG (1000 mg)
  • Cafeïne (150 mg)
  • Vitamine B12 (1,25 µg)
  • N-Acetyl Tyrosine (200 mg)

Het supplement is in verschillende smaken te krijgen, zoals Fruit Punch, Green Apple, Pink Lemonade, Orange en Strawberry. Ik heb 'm zelf besteld bij Body & Fit (linkje naar het supplement).

C4 is in verschillende smaken te koop

De beoogde voordelen van Cellucor C4

Pre-workout supplementen zijn met name populair onder krachtsporters in de gym. Volgens Cellucor zelf kan het supplement ook worden gebruikt voor duursporters of bij andere fysieke activiteiten. Het zou de volgende voordelen moeten bieden:

  • Meer energie en focus
  • Spieruithoudingsvermogen
  • Pomp op je spieren

Mijn ervaring met Cellucor C4

Dit is mijn eerste preworkout-review op deze Blog, maar ik schrijf vanuit ervaring. De afgelopen 10 jaar heb ik veel verschillende pre-workout supplementen uitgeprobeerd. Cellucor C4 Original behoort zeker tot mijn favorieten om de volgende redenen:

1 Niet te weinig en niet teveel energie
Met C4 ervaar ik een lekkere energieboost die niet superheftig is of te lang blijft aanhouden. Met andere woorden: ik loop niet als een dolle stier in de gym rond en ik kan ‘s avonds laat gewoon makkelijk slapen. Er zijn veel pre-workout supplement die voor mij niet zo fijn in balans zijn.

2 Bevat creatine
Creatine is een van de weinige stoffen die wetenschappelijk bewezen een boost geeft aan je performance. En niet onbelangrijk, het is geen verboden stof of iets waar veel controversie over is. Ik vind het een pré dat ik met C4 direct naast een energie-kicker als cafeïne ook creatine binnenkrijg.

3 Lekkere smaak met chemische afdronk
De smaken van pre-workouts kunnen erg verschillen. Van mierzoet en lekker tot ongelofelijk smerig. C4 heeft net als bijna alle pre-workouts een chemisch smaakje, maar wél een lekkere. Pink Lemonade en Cherry Limeade zijn mij erg goed bevallen.

4 Goede prijs-kwaliteitverhouding
Voor een pot met 30 doseringen betaal je ongeveer 20 euro. Wil je 60 doseringen in 1 pot dan ben je rond de 30 euro kwijt. Een prima prijs-kwaliteitverhouding, ik zou zelf ook niet meer betalen voor een pre-workout.

Let op: een pre-workout supplement als C4 is niet voor iedereen.
C4 bevalt mij goed, maar mijn sportmaatje is een stuk gevoeliger voor pre-workout supplementen. Hij wordt er nerveus van en krijgt hoofdpijn. Check van te voren goed de ingrediënten, zeker als je weet dat je ergens (over)gevoelig voor bent. Begin sowieso altijd met een lage dosering.

c4 cellucor ingredienten
Op de website van Cellucor zijn alle ingrediënten in te zien

De impact op mijn training

Ik ervaar een hoop voordelen, maar de impact van C4 op mijn training is eigenlijk niet zo groot. Klein zelfs. Het is niet meer dan ‘een beetje extra energie’, net als haast iedere andere pre-workout booster. Ik gebruik het incidenteel als ik graag een beetje extra energie nodig heb. Fijn om in de kast te hebben staan, maar het is zeker geen game changer.

Nog nooit een pre-workout supplement geprobeerd? Temper je verwachtingen, verwacht geen wonderen. Het is een dooddoener, maar een goede voeding en leefstijl hebben veel meer invloed op je performance dan een pre-workout ooit kan hebben.

Waar koop je Cellucor C4?

Cellucor C4 is bij bekende supplementenwinkels in Nederland te koop, bijvoorbeeld bij Body & Fit. Ik koop mijn supplementen altijd bij een bekende Nederlandse webshop, zoals Body & Fit of XXL Nutrition. Deze winkels vertrouw ik en leveren bovendien snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram