Over HealthNerds

HealthNerds is een initiatief van Tom Haze en Jeroen Brugman. Hun gezamenlijke fascinatie voor gezondheid werd bij toeval ontdekt door een smerige kop koffie. Koffie met extract van de Lion's Mane-paddenstoel, dat bracht direct gesprekken op gang. Uren later waren de heren nog lang niet uitgesproken en werd het idee voor deze blog geboren. 

Op HealthNerds.nl doen we verslag van alles wat met gezondheid te maken heeft. Voeding, sport, slaap, health hacks, supplementen biohacking, lifestyle en meer komt voorbij. Met een mix van praktische informatie, eigen ervaringen en handige tips helpen we je je leven gezonder te maken.

De nerds achter HealthNerds.nl

Geboren (1989) en getogen in Apeldoorn. Vanaf zijn achttiende iedere week met een grote glimlach in de sportschool te vinden. Inmiddels ook fanatiek zwemmen en hardloper. Gefascineerd door alle facetten die het leven kunnen optimaliseren, waaronder: sport, voeding, supplementen en tech.

Nieuwsgierig naar bijna alles en heeft eigenlijk teveel hobby’s en interesses. Muziek maken, fotografie, koffie, gamen, films/series, geschiedenis, bordspellen... slechts een kleine greep uit het repertoire. Tom is redacteur, muzikant en heeft meerdere jaren gewerkt als journalist voor o.a. Ziggo Sport. Kritisch denken, testen en een onuitputtelijke nieuwsgierigheid zitten in zijn bloed.

Een stalen pin in de rug (na dubbele operatie in tienerjaren), twee whiplashes (na zware auto-ongelukken) en een zeldzame huidziekte maken gezondheid driedubbel zo belangrijk voor Tom. "Balans, optimisme en denken in oplossingen zijn voor mij de sleutelwoorden. Daarmee kan je zowat de hele wereld aan."

Tom op Social Media


Instagram


Facebook


Twitter

Geboren in 1982 in het altijd mooie Stockholm. Vader van 3 kinderen: Mats, Livi en Saar. Een multi-ondernemer met een nieuwsgierigheid naar alle onderwerpen gerelateerd aan voeding, koffie, (social) media, videography, sport om een aantal te noemen. Jeroen is een vat vol koffiekennis als koffiebrander en #2 Best barista Award 2015.

Tevens mag Jeroen zich oud Nederlands kampioen flairbartending noemen, is getekend music producer, audio engineer en sinds 2018 oprichter van Ikigai Coffee, een koffiemerk dat zich richt op volledige transparantie en directe verbindingen met koffieboeren. Een koffiemerk van de volgende generatie. Sinds januari 2019 is Silverskin Media aan de lijst toegevoegd, een mediabedrijf dat gespecialiseerd is in videocontent en branding support.

Na een bijzonder ongezonde leefstijl besloot Jeroen het roer in 2016 om te gooien en zijn gezondheid aan te pakken. Roken, drinken en junk food behoorden tot het verleden en zijn vervangen door een extreem gezonde leefstijl met bootladingen groenten, beweging, supplementen en elke biohack en health hack die er te vinden is. Een drukke en ambitieuze leefstijl als ondernemer en vader is alleen vol te houden in topconditie en een rustige geest.

"Mijn grote uitdaging is het vinden van de balans tussen ambitie, gezondheid en rust. Aan dit laatste ga ik nog weleens voorbij.  Ik heb erg veel moeite met het loslaten van projecten, ideeen en overige brainworms. Juist als vader zou ik meer in het hier en nu mogen leven. Op Healthnerds zullen Tom en ik alle tips en tricks documenteren die wij zijn tegengekomen in onze zoektocht naar een gezonder en gebalanceerd leven."

Jeroen op Social Media


Instagram


Facebook


Twitter

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram