november 24, 2019

Review: Odlo Active Spine - Handig steuntje in de rug!

De Odlo Active Spine is een sportshirt van Odlo met een bijzondere eigenschap. Het shirt is namelijk ontworpen om je houding te verbeteren. Dit gebeurt door zogenaamde compressiezones, die als een soort ingebouwde sporttape over het shirt lopen. Dat klinkt mij als rugpatiënt als muziek in de oren en dus testte ik ‘m! Mijn ervaring met de Odlo Active Spine vind je in deze review.

★★★★ Een handig steuntje in de rug

Design en draagcomfort

De Odlo Active zit lekker. Dat begint goed! Het is een fijne stof die tijdens het sporten goed aanvoelt. In vergelijking met compressieshirts van Under Armour en Nike zit het shirt iets minder strak/aangesloten, maar dat vind ik geen nadeel of voordeel. Het is maar net wat je fijn vindt. Het shirt bestaat voor 93% uit polyester en 7% elastaan.

Een van de testruns met de Odlo Active Spine

De pasvorm van het shirt is prima. Qua maat vind ik de Active Spine wel vrij groot uitvallen. Ik heb in veel sportshirts een L, maar waarschijnlijk had ik ook een M goed kunnen hebben. Twijfel je over de maat? Dan zal de kleinste maat waarschijnlijk goed passen!

Het Active Spine shirt is in de kleuren blauw/geel, wit en zwart verkrijgbaar. Ik heb de blauw/gele kleur getest. Het shirt ziet er prima uit en je valt in deze kleuren ook lekker op. Persoonlijk vind ik de zwarte variant het mooiste. Hierin vallen de compressiezones (ook in het zwart) een stuk minder op.

Hoe werkt de Active Spine technologie in theorie?

De compressiezones op het shirt bieden de wervelkolom stabiliteit en brengt deze op één lijn met de schouders en de romp. Het uitgangspunt van Odlo is gebaseerd op de natuurlijke functie van de menselijke wervelkolom. 

Odlo legt uit: hoe werkt de Active Spine technologie?

Volgens Odlo verbetert dit niet alleen je houding tijdens het sporten, het zorgt ook voor een hogere zuurstofopname en een sneller spierherstel. 

En in de praktijk? Werkt Active Spine echt?

Ik ben enthousiast over de Odlo Active Spine, al zal ik het ook geen ‘game changer’ noemen. Laat ik met het positieve beginnen! Ik merk tijdens het hardlopen of in de gym duidelijk de werking van het shirt. Ook na enkele weken testen was de rek er niet uit en werkte het nog even goed. 

Bij het dragen voel ik vooral dat mijn schouders goed naar achteren worden getrokken. Dat is op het begin best even wennen. Ik vroeg me af of ik het wel comfortabel sporten zou vinden, maar dat was geen enkel probleem. Ik was er binnen enkele minuten al aan gewend.

Omdat ik sinds mijn vijftiende rugproblemen heb, ben ik eraan gewend om steeds op mijn houding te letten. De grote meerwaarde van de Active Spine gaat wellicht daardoor een beetje aan mij voorbij. Met of zonder Active Spine shirt, ik let hoe dan ook zoveel mogelijk op mijn houding. En mijn rug blijft met of zonder Active Spine mijn zwakke plek.

Voor mij persoonlijk dus geen game changer, maar ik zie wel degelijk de meerwaarde van de Active Spine in. Heb je moeite met het vinden van een goede, rechte houding? Dan is het het proberen zeker waard! Het is letterlijk en figuurlijk een klein steuntje in de rug. En dat kan net het verschil maken!

De ‘verbeterde zuurstofopname’ en ‘minder vermoeide spieren’ heb ik niet echt kunnen ervaren. Dat lijken me vooral hele enthousiaste marketing-teksten. Ik kan me wel voorstellen dat dit merkbare voordelen zijn als je van een hele slechte houding naar ineens wel een goede houding gaat.

Prijs en waar te koop?

De Odlo Active Spine kost op het moment van schrijven 70 euro. Voor een compressieshirt is dat aan de dure kant, je betaalt denk ik vooral voor de technologie die in het shirt verwerkt zit.

De moeite waard voor deze prijs? Ik zeg ‘ja’ als je problemen hebt met het vinden en/of behouden van de juiste houding. De Active Spine zou net het steuntje in de rug kunnen zijn dat je nodig hebt. Koop de Odlo Active Spine hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram