februari 3, 2019

Mijn ervaring met de nootropic Alpha GPC

Alpha GPC is een nootropic die wordt gebruikt om cognitieve en fysieke eigenschappen een boost te geven. Nadenken en concentreren gaat makkelijker, maar veel mensen ervaren ook verbeteringen in fysieke prestaties. Wat Alpha GPC is en mijn ervaringen met dit supplement lees je hier.

Wat is Alpha GPC?

Alpha-GPC staat voluit voor ‘alpha-glycerophosphocholine’ en’ is een van de best beschikbare bronnen van choline. Choline is van nature te vinden in voeding (bijv. melk en eigeel) en ook in je hersenen.

Alpha GPC is een voorloper van ‘acetylcholine’, een neurotransmitter in je hersenen. Deze neurotransmitter is nauw betrokken bij taken die met leren en geheugen te maken hebben. Door het innemen van Alpha GPC geef je die neurotransmitter een extra boost.

De beoogde voordelen van Alpha GPC

Er zijn tal van redenen om Alpha GPC als supplement te gebruiken. Na het afstruinen van diverse bronnen, zien we dat de volgende eigenschappen veel worden benoemd:

Fysieke voordelen:

  • Zorgt voor een toename in groeihormonen
  • Zorgt voor een krachttoename
  • Positieve invloed op de lever en galblaas
  • Ondersteunt de vetverbranding

Mentale voordelen:

  • Verbeterd denkvermogen en concentratie
  • Verbetering van humeur
  • Gaat veroudering van de hersenen tegen
  • Kan beschadigingen in de hersenen herstellen

Mijn ervaring met Alpha GPC

De cognitieve voordelen van dit supplement zijn wetenschappelijk nog niet onomstootbaar bewezen. Persoonlijk merk ik het echter wel erg goed. Concentratie, taken met veel focus afmaken en snel kunnen denken (in bijv. gesprekken) zijn voordelen die ik duidelijk ervaar. Op het gebied van cognitieve supplementen is het voor mij een van de beste nootropics die ik heb geprobeerd.

Wanneer ik Alpha GPC enkele uren vóór het sporten inneem, merk ik ook een fijne focus in de sportschool. Of ik ook een krachttoename door dit supplement heb gehad vind ik lastig meetbaar. Het zeer gefocust uitvoeren van krachtoefeningen is echter al een heel fijn voordeel.

Wat Alpha GPC niet doet is je een enorme energieboost geven. Het is geen caffeïne of oppepper die je doet stuiteren. Dat vind ik erg fijn want meestal zit ik helemaal niet op dat soort effecten te wachten. Bij-effecten heb ik bij een dosering van 150 tot 300 mg niet gemerkt, maar dit kan voor iedereen anders zijn. Voorzichtigheid is te allen tijde belangrijk

Waar koop ik Alpha GPC?

Op het gebied van supplementen kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Na het doorspitten van veel reviews heb ik voor veel van mijn nootropics gekozen voor Nootropics Depot. Ik heb hier inmiddels ook zelf ook veel goede ervaringen mee. Het is een Amerikaanse webshop dus reken wel op langere wachttijden (1 tot enkele weken), verzendkosten en eventueel invoerrechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram