april 2, 2019

Zomertijd doet aantal hartaanvallen spectaculair stijgen

Het verzetten van de klok naar de zomertijd zorgt voor een enorme stijging in het aantal hartaanvallen. Volgens Dr. Matthew Walker zorgt het uurtje minder slaap voor een stijging van 24 procent. Wow! Wanneer de wintertijd ingaat, neemt het aantal hartaanvallen weer met 21 procent af. Dr. Walker legt het in The Joe Rogan Experience uit, check de video hieronder (vanaf 2.20). Lees hier ook hoeveel uur slaap je iedere nacht écht nodig hebt.

Hoeveel slaap hebben we nodig?

Op tijd naar bed gaan is altijd belangrijk, niet alleen bij het verzetten van de klok. Het voorbeeld van de zomertijd en wintertijd toont wel aan hoe gevoelig je lichaam is voor slaap. Een verschil van 1 uur slaap heeft al een grote impact op je energie, immuunsysteem, dna, metabolisme en andere factoren.

Hoeveel slaap je nodig hebt? Minimaal 7 uur. Volgens Dr. Matthew Walker is het aantal mensen dat met 6 uur slaap of minder af kan zó klein dat het je af kan ronden op 0 procent. Ga uit van 7 tot 9 uur slaap en onthoud hoe groot de impact van één uurtje minder slaap is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram